"Complexe verhalen zo verwoorden dat de doelgroep ze goed begrijpt" 

Kees Neefjes
 

Welkom op mijn website

‘Voor het eerst in mijn leven heb ik een boek gelezen, dat ik helemaal begreep!’ Dat zei een Amsterdamse taxichauffeur tijdens een training van Radar Vertige Training en Opleiding, na lezing van het handboek dat ik had geschreven. Een groots compliment vond ik dat!

Complexe verhalen zo verwoorden dat de doelgroep ze goed begrijpt. Dat vind ik leuk aan het schrijven en redigeren van artikelen, flyers en boeken. Nog leuker vind ik het als professionals aan de slag gaan met mijn producten. Met methodiek beschrijvingen, trainingsboeken of schoolboeken.

Drie dagen per week werk ik als beleidssecretaris van Verdiwel. Dat is de beroepsvereniging van directeur-bestuurders van organisaties voor sociaal werk (welzijnswerk).

Daarnaast ben ik tekstschrijver in het brede sociale domein. Een ideale combinatie, omdat ik dankzij mijn werk bij Verdiwel goed op de hoogte ben van de transformatie en andere ontwikkelingen in deze sector.

Mijn opdrachtgevers variëren van organisaties voor sociaal werk tot de gemeente Amsterdam. Voor welzijnsorganisaties redigeer en schrijf ik jaarverslagen, teksten voor websites, flyers en methodiek beschrijvingen. Ook begeleid ik interne discussies bij leden, al dan niet na een door mij gegeven inleiding.

Voor de Amsterdamse School van de gemeente Amsterdam schreef ik het boekje “Ambtenaar voor Amsterdam”. Ik maakte de tentoonstelling “Ambtenaren en 100 jaar Amsterdamse School” met bijbehorende brochure. En de “Amsterdamkunde quiz”: een triviantspel voor Amsterdamse ambtenaren.

Mijn kennis en inzichten in het sociaal werk doe ik op bij Verdiwel. Daarom geef ik korting aan opdrachtgevers die lid zijn van Verdiwel.

Kees NeefjesPublicaties